Hör utbildningsdirektören om att förskola och fritids är nedstängda: ”Kan inte garantera tryggheten”. Foto: SVT/Linda Asmar/TT/Gorm Kallestad

Hög personalfrånvaro inom skolan – kommunen tvingas stänga verksamheter

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan stängde Glasberga förskola samt fritidsverksamheten på Stålhamraskolan, och på onsdagen beslutade kommunen att inte öppna verksamheterna förrän tidigast på måndag nästa vecka.

– Vi hade mellan 40 och 50 procents frånvaro och då kan vi inte garantera en trygg verksamhet, säger utbildningsdirektör Monica Sonde.

När coronapandemin slog till i våras sköt frånvaron för både elever och personal i skolan i höjden. När andravågen nu sköljer över Södertälje är det personalsidan som drabbades hårdast.

Coronaviruset i Södertälje

Fler åtgärder kan komma

Samtidigt vill kommunen minimera smittspridningen och undviker därför att slå ihop verksamheter. Det är därför man nu i stället tvingats stänga ner.

– Jag hoppas att det här blir högst tillfälligt, säger Monica Sonde som dock inte utesluter fler liknande åtgärder den närmsta tiden.

Spela videon ovan för att höra mer om nedstängningen: ”Behöver vara lite beredda en tid framöver”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet