”Södertälje är ingen cykelstad” – sanning eller myt? Hör trafikingenjörens svar på frågan i videon. Foto: Matilda Ringqvist/SVT

Högst potential i länet – men få cyklar i Södertälje: ”Behöver byta vanor”

Uppdaterad
Publicerad

En kartläggning som Region Stockholm gjort visar att Södertälje har högst cykelpotential i länet. Hela 60 procent av Södertäljeborna har mindre än 15 minuters cykelväg till sitt arbete.

Men trots det är det bara sju procent som cyklar.

– Det är någonting som diffar lite i den här kartläggningen. Jag tror att det snarare är 40-50 procent som har 15 minuters cykelavstånd till jobbet, men det är ändå ett avstånd som vi ser att många tar bilen i stället, säger trafikingenjör Maria Wikenståhl som ansvarar för Södertälje kommuns nya cykelplan.

”Behöver byta vanor”

När SVT:s reporter får följa med på en cykeltur berättar Maria om vad som görs för att förbättra infrastrukturen för cykling i Södertälje och hur man ska få fler att cykla till arbetet i Södertälje.

– Jag tror att det är många som behöver byta vanor, säger hon.

”Södertälje är ingen cykelstad” – myt eller sanning? Spela videon ovan för att höra mer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.