Foto: SVT/Nada Razooq

Ökat tryck på kolonilotter i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Intresset för kolonistugor har ökat i år och det märker kolonilottsföreningarna i Södertälje, bland annat genom stigande priser.

Det finns ingen officiell statistik som visar på hur kolonilottspriserna har förändrats men SVT har varit i kontakt med några av Södertäljes kolonilottsområden som har märkt av det ökade trycket på kolonistugor. Det tror de beror på att många väljer att stanna hemma i år.

En ökning med upp till 25 procent

Enligt en kolonilottsförening har priset på vissa stugor stigit med 100 000 kronor i år. Förra året sålde de 20 kolonilotter. I år har hittills tolv blivit sålda och de tror att blir lotter kommer att säljas under året.

På ett annat kolonilottsområde har 18 stugor sålts hittills, vilket kan jämföras med totalt tolv stugor förra året. Där har de även sett en prisökning på 20 till 25 procent.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.