Här ger EU-kandidaten ger sina tre bästa argument för valdeltagande i Södertälje. Foto: SVT

Hon vill få fler att rösta: ”Som enda kandidat från Södertälje känner jag ett ansvar”

Uppdaterad
Publicerad

Naiara Pereira Cunha (MP) är den enda politikern från Södertälje som ställer upp i EU-valet i år. På grund av det historiskt låga valtdeltagandet i Södertälje känner hon nu ett stort ansvar för att få fler att rösta den 26 maj. I videon ger hon sina tre bästa argument för att få Södertäljeborna till valurnorna.

Naiara Pereira Cunha står på plats 37 på Miljöpartiets lista till Europaparlamentet, det innebär att hennes chanser för att komma in efter valet är väldigt låga. I Södertälje sitter hon bland annat i kommunfullmäktige och är ordförande i Telge återvinning.

– Nu när jag vet att jag är den enda kandidaten från Södertälje känner jag mig extra ansvarig att få fler att rösta. Vi vet att Södertäljebor inte har varit så duktiga på att rösta men det går att förbättra och är viktigt för demokratin, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-valet 2019

Mer i ämnet