Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi har pratat mycket om hur barn lätt rekryteras in i gängen” säger tvåbarnsmamman Miram Ilia,i klippet ovan. Foto: Linda Asmar/SVT

Hör ensamstående mamman om oron efter skjutvåldet: ”Rädd att inte kunna skydda mina barn”

Uppdaterad
Publicerad

”Hur pratar du med dina barn om skjutningarna?” Det är en fråga som många föräldrar i Södertälje ställer sig just nu – en av dem är ensamstående mamman Miram Ilia som har en pojke och en flicka, 12 och 10 år gamla.

Efter den senaste tidens skjutningar i Södertälje där barn blivit dödade och barn är misstänka mördare – vittnar nu föräldrar om att de vill ha stöd i hur de ska diskutera händelserna med sina barn. Och nyligen bjöd Läsfrämjarinstitutet i Hovjsö in till en samtalskväll med fokus på frågan.

– Hur kan ett barn ha tillgång till ett skjutvapen, hur kan ett barn våga trycka på en avtryckare? Hur har vi hamnat där – och hur har det eskalerat så här?

Det frågar sig mamman Miram Ilia som lyft frågan om hur barn rekryteras av gängen med sin son och dotter, hör henne i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsspiralen i Södertälje

Mer i ämnet