Foto: SVT

Nykvarnsbor om fritiden: ”Man åker iväg om man ska hitta på något”

Publicerad

Ishall, simhall, ridskola eller padeltennis? Nykvarnsborna vill se bättre fritidsmöjligheter i kommunen. Det visar den senaste medborgarundersökningen som är gjord i kommunen.

Medborgarundersökningen från statistiska centralbyrån visade att många Nykvarnsbor var nöjda med sin kommun, men frågan om fritidsmöjligheter drog ner betyget. Kanske kommer resultaten bli bättre i framtiden, för till våren hoppas kommunen kunna starta bygget av det som ska bli början till det nya sport- och fritidsområdet i Furuborg.

Förhoppningarna är att bygget ska vara klart till sommaren år 2020.

Illustrationsbild på den planerade Furuborgshallen Foto: Nykvarns kommun

Omdiskuterat ämne bland lokala politiker

Från politiskt håll har man lyft fram flera olika idrottsområden som bör prioriteras i kommunen. Till exempel har Sverigedemokraterna nyligen lämnat en motion om att bygga en ishall i Nykvarn, Moderaterna har lyft önskemål om padeltennis, i Nykvarnspartiet valmanifest har med utvecklingen av ridskoleverksamheten och i Liberalernas budget önskar en mindre simhall.

Skiss över planerade etapper i bygget av Furuborgshallen. Foto: Nykvarns kommun

I videon kan du se vad några av Nykvarnsborna tycker om kommunens fritidsutbud.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer