Länsstyrelsen har under pandemilagens första veckor ännu inte besökt verksamheter i Södertälje eller Nykvarn. Foto: SVT

Inga kontroller i Södertälje eller Nykvarn sedan pandemilagen infördes

Uppdaterad
Publicerad

Länsstyrelsen ska se till att den tillfälliga pandemilagen efterlevs. Men än så länge har inga kontroller gjorts i Södertälje eller Nykvarn, skriver LT.

Den nya, tillfälliga pandemilagen började gälla den 8 januari. Uppdraget att se till att lagen följs ligger på länsstyrelserna i länen. Bland annat handlar det om att se till att butiker och gallerior inte tar in för många besökare.

Hittills har länsstyrelsen i Stockholm besökt verksamheter i drygt hälften av länets kommuner, men länsstyrelsen skriver i ett mejl till LT att de inte gjort några verksamhetsbesök i Södertälje eller Nykvarn. ”Arbetet fortsätter dock”, skriver länsstyrelsen i mejlet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Moa Karlsson från tillståndsenheten på Länsstyrelsen kontrollerar trängsel och pandemi-åtgärder på Bromma Blocks. Foto: Pia Heick/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer