Foto: TT

Polisen slog larm om dödskraschen

Uppdaterad
Publicerad

Nya uppgifter visar att de fem personer som omkom vid motorvägsbron i Södertälje i förra veckan låg en timme i vattnet innan räddningstjänst var på plats.

Det framkommer allt fler uppgifter kring omständigheterna när det brittiska bandet Viola Beach omkom i en bilolycka natten till i lördags.

Det visar sig bland annat att det dröjt nästan en hel timme innan räddningstjänsten var på plats vid olyckan. Enligt Expressen var det en polispatrull på platsen som såg bildelar på bron och larmade.

Inget automatlarm

Trafikverket tycker inte att det är konstigt att det inte gått något automatlarm när bilen forcerade bommarna – eftersom något sådant larm inte finns installerat.

– Vi har inte något system som larmar när en bom är av, säger Joachim Jacobsson, som är projektledare för brounderhåll på Trafikverket.

Men det låter ju lite illa när en bil kan köra igenom två bommar, över en kanten, försvinna ner i vattnet och det dröjer nästan exakt en timme innan räddningstjänst är på plats eftersom det inte har gått ett larm och ingen har märkt detta. Har det inte brustit någonstans då?

– Nej, inte som vi ser det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Broolyckan i Södertälje

Mer i ämnet