Foto: TT

Polisen: Inget brott bakom storbrand

Uppdaterad
Publicerad

Polisen byter nu spår i utredningen efter nya uppgifter som ska ha kommit in under veckan.

Efter helgens brand där värdshuset på Torekällberget totalförstördes har polisen jobbat utifrån att branden var anlagd. Något som nu har förändrats.

– Vi tror inte längre att branden var anlagd, säger Anders Gartér vid Stockholmspolisens specialgrupp.

Vad baserar ni det beslutet på?

– En samlad bedömning som gjorts utifrån bland annat räddningstjänstens iakttagelser på platsen, vittnen, förhör med personal och det teknikerna har kunnat se på plats.

Enligt Anders Gartér finns det vittnen, som också har larmat SOS alarm, som ska ha sett att det brann tidigt. Tillsammans med andra uppgifter, som kommer från bland annat förhör, menar han att polisen nu kan utesluta brott. Anders Gartér berättar att polisen nu börjar få en tydligare bild av vad som kan ha hänt – men att de fortfarande inte vet hur branden startade.

– Det kanske vi aldrig får reda på, när det gäller sådana här bränder där allt totalförstörs kan det vara svårt att reda ut, säger han.

Vet ni var branden startade?

– Ja, på ett ungefär.

Kan du berätta var?

– Nej, tyvärr kan jag inte det, även om vi inte misstänker brott har vi fortfarande förhör kvar att göra idag, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.