Se när SVT:s reporter testar kajakpaddling för första gången. Foto: SVT/Samy Dahlman

Intresset för kajak ökar – här testpaddlar SVT:s reporter

Uppdaterad
Publicerad

Kanotföreningen Kanotisterna som håller till i Måsnaren vid Tveta har haft fullbokade prova på-kurser för vuxna under sommaren. I veckan har man även erbjudit gratis kurser för barn med stöd från kommunen och Telges projekt Sommarskoj. Totalt har 72 barn, och en SVT-reporter, fått prova på kajakpaddling.

Liksom övriga naturupplevelser så har även intresset för kajakpaddling ökat under coronapandemin. Något som även Kanotisterna i Tveta vittnar om.

– Vi har aldrig anordnat prova på-kurser för vuxna innan, men nu testade vi under våren och de har varit fullbokade allihopa, säger Ellen Larsson, ledare för kanotskolan.

Foto: SVT: Samy Dahlman

”Jag gillar vatten”

SVT:s reporter fick i samband med kanotskolan följa med 14-årige Ian Amante på en tur i Måsnaren i en dubbelsitsig K2:a.

– Det bästa med att paddla är att komma ut på vatten, jag gillar vatten, säger han samtidigt som han konstaterar att det finns förbättringspotential hos sin adept som för första gången sätter sig i en kajak.

Se när SVT:s reporter testar kajakpaddling för första gången i videon.

Sommarskoj

Sommarskoj är en del av Telgekoncernens sponsringsarbete, där man tillsammans med idrotts- och kulturföreningar i Södertälje ger barn och unga i åldern 6-16 år i kommunen möjlighet till en aktiv fritid och ett händelserikt sommarlov genom att gratis testa på olika idrotter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.