Södertäljecupens General Manager Johan Rolander Foto: Privat

Fotbollscupens arrangör svarar: Politikerna måste fråga

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje international football cup får kritik från den politiska oppositionen i kommunen. Men arrangören menar att alla underlag finns.

Flera partier i kommunstyrelsen vill inte att kommunen ger ekonomiskt stöd till Södertälje international football cup, SIFC. Moderaterna menar att det finns oklarheter kring cupen.

Enligt Johan Rolander, general manager för SIFC, har han och partiets gruppledare Marita Lärnestad har haft möten där planerna för årets turnering presenterats.

– Det borde ligga i Marita Lärnestads roll som politiker att ställa de frågor hon vill ha svar på och då hade vi svarat på det. Vi har alla underlag som behövs, säger Johan Rolander.

Färre Södertäljeklubbar

Kritiken har bland annat bestått i att flera Södertäljeklubbar har dragit sig ur fotbollscupen. Johan Rolander säger att det beror på att klubbarna inte har tillräckligt med resurser för att ställa upp.

– För att man ska kunna genomdriva ett sådant här stort projekt så måste man tillsätta resurser i form av personal. Det har inte vissa klubbar kapacitet till, säger han.

Gläds åt besked

Var ska ungdomarna spela, undrade Marita Lärnestad i en intervju med SVT Nyheter Södertälje.

Enligt Johan Rolander kommer flera fotbollsplaner att användas för cupen. Bland andra Södertälje IP, Östertälje IP och Södertälje fotbollsarena.

Hittills är 80 lag anmälda till cupen och Johan Rolander ser positivt på Södertäljecupens framtid.

– Vi är glada över att vi har fått besked att kommunen ska försöka se till att det här blir verklighet de kommande fyra åren, säger Johan Rolander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.