Bil åkte ner i kanal och nu anmäls händelsen. Foto: Björn LockströmVisa alla (2)
Visa alla (2)

Olyckan anmäld till Haverikommissionen

Den svåra olyckan på motorvägsbron i Södertälje där fem personer dog anmäls nu till Haverikommissionen.

En privatperson ska, enligt Statens haverikommission (SHK), ha hört av sig nu under tisdagsförmiddagen med en anmälan om den broolycka där fem personer dog. Personen ska specifikt ha undrat över om varningssignalerna som ska visa att bron är öppen verkligen fungerade.

SHK har ännu inte fattat beslut om de ska gå vidare med en full utredning eller inte.

– De uppgifter vi har sett pekar inte på att det har varit något fel på bron, men de uppgifterna har vi ju bara sett i media. Så nu kommer vi hämta in ett faktaunderlag så att vi kan fatta beslut om vi ska gå vidare eller inte, säger Johan Gustafsson, avdelningschef för bland annat vägtrafikolyckor på SHK.

Intresserade av vittnesuppgifter

Johan Gustafsson menar att det som SHK är mest intresserad av just nu är vittnesuppgifter som kan finnas i samband med händelsen. Om de beslutar sig för att utreda händelsen så kommer de kolla på vad som hände och varför det hände.

– Det vi är intresserade av är om det var något fel på bron vid olyckstillfället, säger Johan Gustafsson.

Besked i slutet av veckan

SHK förväntas samla in information de närmaste dagarna och sedan fatta beslut om en utredning ska påbörjas eller inte. Om en utredning påbörjas så kan det ta ungefär ett år innan den är klar.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Broolyckan i Södertälje

Mer i ämnet