Det var den 1 februari som en man hittades med stickskador på en frisörsalong i Södertälje. Foto: Blåljusbilder/Ur polisens förundersökning

Attacken på frisörsalong i Södertälje kopplas till gängkriminella

Uppdaterad
Publicerad

En man stickskadades och hittades på en frisörsalong i Södertälje. Nu har två män häktats misstänkta för attacken – en av dem är en tongivande person i Ronnafalangen.

Det var den 1 februari som en man stickskadades och sedan hittades på en frisörsalong i Södertälje. Skadorna ska vara lindriga och mannen ska ha varit vaken och talbar när han fördes med ambulans till sjukhus.

De första uppgifterna som kom in till polisen var att mannen ska ha attackerats med en kniv. Källor till SVT säger dock att det ska ha varit en sax från frisörsalongen som använts. Det är inget som åklagaren i dagsläget vill kommentera.

Våldsspiralen i Södertälje

– Vissa detaljer vill man inte gå in på när man håller på att utreda ett fall, säger Lukas Tigerstrand.

Några dagar efter attacken greps en 20-åring misstänkt för bland annat grov misshandel. Mannen tillhör den kriminella grupperingen i Ronna och ska ha varit en tongivande person under våldsvågen i Södertälje 2022.

Tidigare misstänkt i narkotikahärva

Han har bland annat tidigare misstänkts för inblandning i mordet på en 19-årig den 6 oktober 2022– men han friades senare.

20-åringen stod också åtalad i den omfattade narkotikahärvan som kopplades till stadsdelen Ronna, men även i det fallet friades han.

I videon nedan går SVT:s reporter igenom hur sprickan i Södertäljenätverket vuxit fram.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur splittrades det kriminella nätverket i Södertälje? I videon förklarar reporter Aida Arslanovic bakgrunden till den nätverkskriminalitet vi ser idag – på 60 sekunder. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsspiralen i Södertälje

Mer i ämnet