Hör om det goda initiativet som togs efter att granarna kapats och vad kommunen gör med granarna nu. Foto: Frida Claesson/SVT

Kommunala julgranar sågades ner på julafton: ”Sabotage”

Uppdaterad
Publicerad

Någon eller några har sågat ner flera kommunala julgranar i Nykvarn och Södertälje kommun. Nykvarn har varit utsatt för liknande vandalisering för några år sedan.

– Det är jättetråkigt, säger Tanja Forsström, som är teknisk driftchef vid Nykvarnsbostäder.

De flera meter höga kommunala julgranarna i Nykvarns kommun fick bara lysa upp mörkret fram till jul. Natten mot julafton sågades nämligen tre av granarna ner.

– Det är jättetråkigt att någon bara vill sabotera. Nu i efterhand har vi hört att det har hänt på flera orter, bland annat Södertälje, säger Tanja Forsström, som är teknisk driftchef vid Nykvarnsbostäder.

Vid 01-tiden natten mot julafton stod fortfarande granarna upp. Men tidigt på morgonen upptäckte en medarbetare på kommunen att den stora granen vid ”Kattsvansen” låg ner över cykelbanan.

Har inträffat tidigare

– Vi flyttade granen och åtgärdade elen. Men efteråt upptäcktes ytterligare två nedsågade granar.

Den som tog ner granarna ska ha använt sig av en motorsåg. En liknande händelse inträffade i Nykvarn för ett antal år sedan, men då användes en handsåg. Händelsen är polisanmäld.

– Hoppas att någon har sett eller hört någonting och kan tipsa polisen, säger Tanja Forsström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.