• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Robert Lyck och Jacob Fraiman från KRIS Södertälje var dagens vinnare. Foto: SVT

KRIS Södertälje får 5i12-priset för antivåldsarbete

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen utsågs vinnaren av Södertälje kommuns lokala 5i12-pris. Det delas ut varje år till personer eller organisationer som arbetar för att minska motsättningar mellan människor från olika kulturer.

Det blev alltså KRIS, Kriminellas Revansch i Samhället, i Södertälje som tog hem årets 5i12-pris.

– Det var extra roligt att ta emot priset här utanför tingsrätten i Södertälje där många av oss har suttit häktade och åtalade, säger Robert Lyck från KRIS Södertälje.

Enligt 5i12-rörelsens hemsida har priset i år ett antivåldsperspektiv: ”Mot våld, hat och hot”.

”För förmågan att leda rätt”

Södertäljejuryns motivering lyder: ”Genom ett inkluderande arbete i toleransens anda månar man om att få Södertäljebor oavsett ursprung att bli en del av samhället. För förmågan att åter leda rätt – där felsteg på felsteg ledde snett”.

Årets jury består av Elof Hansjons, kommunalråd, Marita Lärnestad, kommunalråd i opposition, Stefan Hollmark, vd Telge, Mikael Alfredsson, kommunpolis, Rickard Sundbom, stadsdirektör och Tomas Karlsson, politisk redaktör på Länstidningen i Södertälje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.