Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör KTH:s rektor Anders Söderholm förklara varför de nu väljer att lämna Södertälje samtidigt som de ska behålla samarbetet med de stora industrierna. Foto: Ann Sehlin/SVT

KTH:s rektor: Utmaningar med studentrekrytering i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Förutom en pressad ekonomi är också utmaningar att rekrytera studenter en av anledningarna till att KTH nu flyttar ifrån Södertälje säger rektor Anders Söderholm till SVT.

– Den samlade bilden är att vi som universitet kommer göra en bättre insats för en breddad rekrytering.

Trots att Södertälje kommun och industrijättarna Scania och Astra Zeneca försökte stoppa KHT:s planer på att flytta ifrån Södertälje togs under onsdagen beslutat att genomföra flytten.

Sedan tidigare har KTH förklarat flyttplanerna med de ökade kostnaderna på över 150 miljoner kronor bara för lokaler. Rektorn Anders Söderholm säger nu att de också haft utmaningar i att rekrytera studenter till Södertälje som en av orsakerna till flytten.

Hör mer i videon ovan om hur KTH ser på framtiden när det kommer till samarbetet med Scania och Astra Zeneca.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.