Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Borde kyrkorna ta starkare ställningstagande mot våldet? Här svarar S:t Jacobs ordförande Besim Aho. Foto: Maja Flygt/SVT

Kyrkan om våldsspiralen: ”Viktigt att visa vår avsky”

Uppdaterad
Publicerad

Efter den senaste tidens skjutningar samlas många i de Syrisk-ortodoxa kyrkorna. På söndag anordnar bland annat kyrkorna och Södertälje kommun en manifestation mot skjutvåldet i Södertälje.

Våldet den senaste veckan har fått många att reagera, men fenomenet skjutningar i Södertälje är långt ifrån nytt. Redan i våras påbörjade de syrisk-ortodoxa kyrkorna tillsammans med syrianska och assyriska föreningar ett nytt samarbete för att sätta ner foten mot dödskjutningarna. Det handlar bland annat om mer gemensamma samtal med polisen och kommunen samt nattvandringar.

– Det kommer vi att fortsätta göra, men det som står bortom vår makt är kriminaliteten och skjutningarna som tyvärr har fortsatt och kanske till och med blivit ännu fler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsspiralen i Södertälje

Mer i ämnet