Foto: TT

Logopedföretag riskerar konkurs – nära 8000 patienter kan drabbas

Publicerad

Logopedföretaget Dynamica, som har 16 mottagningar i länet för att behandla personer som har svårt att kommunicera, riskerar att gå i konkurs. En av de nedläggningshotade mottagningarna ligger i Södertälje.

Enligt Sveriges Radio P4 Stockholm handlar det om 8000 patienter i länet som kan drabbas. Bland annat kan en eventuell konkurs leda till längre vårdköer för exempelvis talhjälp om vårdföretagets tjänster försvinner. Hälso- och sjukvårdsförvaltningen är oroade.

– Vi ser att deras ekonomiska situation är så dålig att det finns en risk att företaget går i konkurs. Vi har under ett års tid krävt in planer på hur man ska komma ur den här ekonomiska situationen, säger Joakim Jarnryd, enhetschef hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Vill ni säga upp avtalet med Dynamica?

– Absolut inte, vår största förhoppning är att de ska klara den här situation.

Saknar trovärdig handlingsplan

Vilka krav ställer ni för att ni ska kunna förlänga avtalet med dem?

– Det handlar om att vi ska få in en trovärdig handlingsplan och att de också ska byta ägare. Om de inte klarar det så måste vi dessvärre säga upp avtalet. Det är naturligtvis olyckligt för då kommer ett antal logopeder försvinna, iallafall kortsiktigt men vi har en beredskap för att hantera det här på möjligaste smidigaste sätt, säger Joakim Jarnryd, enhetschef hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Företaget är satt under rekonstruktion och har fram till mitten av januari att få ordning på ekonomin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.