Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rosenberg (M) om KD-beskedet: ”Svårt att förstå Winerdals agerande” Foto: Helena Boman Brodie/SVT

Rosenberg (M) om KD-beskedet: ”Svårt att förstå Winerdals agerande”

Uppdaterad
Publicerad

Att David Winerdal (KD) stängde dörren till gemensamt styre med Moderaterna och Liberalerna med passivt stöd av Sverigedemokraterna och Realistpartiet, är svårsmält för Alexander Rosengren (M).

– Det betyder ju att de kommer behöva förlita sig på Vänsterpartiet, säger han.

Både Moderaterna och Sverigedemokraterna ökade i kommunfullmäktige-valet i Södertälje vilket gjort att Moderaterna hoppas på ett maktskifte genom att locka tillbaka Kristdemokraterna och styra med passivt stöd från Sverigedemokraterna.

– Jag tror att KD hade haft större chans att få igenom sin politik med oss. Jag har svårt att förstå David Winerdals agerande, säger Alexander Rosengren (M).

M: ”Inte gett upp hoppet”

Samtidigt har han inte gett upp hoppet om att Kristdemokraterna ska ändra sig.

– Jag vet att det är många Kristdemokratiska väljare som vill det här och många är nu besvikna på Kristdemokraterna här i Södertälje, säger han.

David Winerdal (KD) uppgav under gårdagen att han inte trodde att det var möjligt för Sverigedemokraterna att vara passiva utan att de kommer att vilja ha motkrav, något han inte är villig att ge dem. Sverigedemokraterna säger att de nu förhandlar med Moderaterna.

– Men vi är villiga att gå långt för att få till ett maktskifte i Södertälje, säger Andreas Birgersson (SD), gruppledare för Kristdemokraterna.

Hör Alexander Rosenbergs (M) och Andreas Birgerssons (SD) reaktioner på KD-beskedet i videon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Södertälje

Mer i ämnet