Alexander Rosenberg (M) och Boel Godner (S). Foto: SVT/TT

M om S valmanifest: ”De pratar väldigt lite om hur de ska få fler i arbete”

Uppdaterad
Publicerad

En av de stora nyheterna i Socialdemokraternas valmanifest är att partiet vill medfinansiera en ny bro över Södertälje kanal, men fokus läggs även på frågor som äldreomsorg. Där menar Moderaterna att det finns mer att göra.

Så sent som i våras intog Södertälje kommun en bottennotering i Sverige när det kommer till hemtjänsten.

– Vi har haft väldigt stora problem med äldreomsorgen här. Vi vill återinföra lagen om valfrihet och få in fler aktörer och större valfrihet för de äldre i kommunen, säger Alexander Rosenberg (M), tillträdande gruppledare.

”Definitivt inte nöjda”

Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande, håller med om att äldreomsorgen behöver bli bättre i kommunen.

– Vi är definitivt inte nöjda med äldreomsorgen. Vi behöver höja kvalitén för de äldre och villkoren för personalen. Det är ett stort löfte från Socialdemokraterna och vi hissar upp äldreomsorgen till en av våra största prioriteringar, säger hon.

Vill se större satsningar på arbete

Med fokus på äldreomsorg och en ny bro menar Alexander Rosenberg (M) att han hade önskat större satsningar på att minska arbetslösheten i kommunen.

– En sak som jag verkligen saknar är att de pratar väldigt lite om hur de ska få fler människor i arbete. De har länge sagt att det inte är kommunens uppgift, men vi måste faktiskt ta ett stort steg där, säger han.

Fokus på utbildning

För att få fler människor i arbete menar Boel Godner (S) att skolan måste prioriteras.

– Det vi som kommun kan göra är att göra folk färdiga för arbetsmarknaden, det vill säga att prioritera skola och se till att barnen klarar grundskolan och går ut gymnasiet och därmed har möjligheten att få ett jobb eller att plugga vidare. Vår uppgift är inte att skapa konstgjorda jobb, utan att se till att människor är färdiga för arbetsmarknaden, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.