Foto: SVT

Mammor i Ronna och Fornhöjden erbjuds gratis hälsoutbildning

Uppdaterad
Publicerad

För att förebygga utanförskap samt fysisk och psykisk ohälsa så kommer mammor i Ronna och Fornhöjden erbjudas utbildning i hälsa och samhällskunskap.

– Vi hoppas att vårt arbete leder till bättre hälsa för mammor och deras barn, och att det påverkar deras egenmakt och skapar tryggare bostadsområden, säger Anja Nordenfelt, verksamhetschef för Mamma United i ett pressmeddelande.

Det är bostadsbolaget Victoriahem i Södertälje och SBB som har skrivit ett avtal med Mamma United om att genomföra kursen. Totalt är det ungefär 30 mammor och deras barn som kommer erbjudas utbildning.

Under kursen kommer deltagarna få utbildning i bland annat kost och motion, föräldraskap samt få kunskap om den svenska arbetsmarknaden. De som håller i utbildningen är läkare, poliser och socialsekreterare.

Kostnaden för utbildningen står Victoriahem och SBB för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.