Man beskjuten i bil i Brunnsäng

Uppdaterad
Publicerad

En man besköts natten till måndag i sin bil i Brunnsäng i Södertälje. Mannen skadades inte men en förundersökning om försök till mord har inletts.

Klockan 02.40 under måndagen fick polisen in samtal om att smällar hörts i Brunnsäng. Polispatrullerna som kom till platsen träffade på personer som också hört smällar, men polisen hittade inget konkret som skulle tyda på att en skottlossning inträffat.

– En stund senare hör en man i 20-årsåldern av sig från Botkyrka och berättar att han blivit beskjuten när han kört bil i Södertälje, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Polisen utreder mordförsök

Mannen ska dock inte ha träffats av skotten.

– När vi träffar mannen är han oskadd men bilen har skador som tyder på att den blivit beskjuten så den tas i beslag. Varför den här mannen har beskjutits och av vem återstår att utreda, men vi bedömmer att han varit måltavla för skottlosnningen så en förundersökning om försök till mord har inletts, säger Daniel Wikdahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.