Man hittad död i Södertälje – 22-åring häktad för mord

Uppdaterad
Publicerad

En 22-årig man hemmahörande i Södertälje häktades under onsdagen misstänkt på sannolika skäl för mord. Detta efter att en man i 50-årsåldern hittats död i en lägenhet i Södertälje på måndagsmorgonen.

Mannen ska ha dött redan under söndagen och polisen inledde en förundersökning om mord,  vilket Länstidningen var först att skriva om.

– På måndagsmorgonen grips två personer med anledning av det här brottet. Det hålls förhör med dem och den ena släpps senare samma dag och är avskriven från misstankarna. Den andra personen är en 22-årig man som i dag häktades misstänkt på sannolika skäl för mord, säger åklagare Robert Damberg till SVT.

Greps i Arboga

22-åringen och den andre gripne personen hade tagit sig till Arboga där de greps av polisen.

– Den 22-årige mannen har medgett att han häktats misstänkt på sannolika skäl och även de restriktioner han har ålagts. Vad som har framkommit i förhör med honom vill jag inte gå in på.

22-åringen bekant med offret

Varför den häktade personen misstänks för mordet vill Robert Damberg inte gå in på. Däremot säger han att 22-åringen och den döde mannen var bekanta med varandra, men inte släktingar.

– Nu kommer vi att fortsätta med den här utredningen som bara har börjat. Vi försöker samla in stödbevisning från bland annat en teknisk undersökning. Det är fortfarande tidigt i utredningen, så vi är inne i en känslig fas.

22-åringen förekommer i belastningsregistret sedan tidigare, men enligt Robert Damberg rör det ett brott som ligger flera år tillbaka i tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.