Man med machete misstänkt för försök till medicinrån

Uppdaterad
Publicerad

På jakt efter medicin misstänks en 40-årig man ha gett sig ut i natten. Ett inbrott och ett rånförsök med machete senare greps den misstänkta mannen i Södertälje.

Det var någon gång under natten till söndagen som någon ska ha dragit ut ett fönster till en vårdinrättning i Södertälje. Efter att första larmet kom var polisen på plats vid 06.59 utan spår efter den misstänkte, men med utdragna lådor och medicin som saknades. Polisen har teorier om att fönstret, inklusive fönsterram, ska ha blivit utdraget med hjälp av bil och bogserlina.

Några timmar senare misstänks samma person ha gått in på ett apotek i Flemingsberg, lagt en machete på disken och bett om mediciner, men gått därifrån tomhänt.

Signalement efterlystes och snart därpå syntes en man som stämde överens med beskrivningen, tillbaka i närheten av den fönsterlösa vårdinrättningen i Södertälje. Mannen bar på en likadan kasse som den som synts på apoteket och som visade sig vara fylld med mediciner, och grips på plats.

– Vi har haft ett väldigt bra utredningsläge, säger Per Fahlström, presstalesperson på polisen.

Den 40-årige mannen är nu anhållen misstänkt för brott mot knivlagen, stöld genom inbrott och försök till rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.