Foto: SVT

”Många Södertäljebor har fina minnen därifrån”

Uppdaterad
Publicerad

Släckningsarbetet på Torekällberget fortsatte på måndagen. Områdeschefen Stefan Sundblad sörjer det inträffade.

– Oerhört tragiskt, säger han.

Röklukten ligger ännu tung över Södertälje – men verksamheterna på Torekällberget hålls öppna som vanligt trots söndagens brand.

Områdeschefen Stefan Sundblad, var på plats och städade undan efter aktiviteterna på 1800-talsveckan, när han och några kollegor såg det ryka från värdshuset. Men till en början trodde de inte att det var så allvarligt, berättar han.

Värdshuset på Torekällberget brann ned

– När vi insåg att det var stort började vi förbereda för att flytta djuren. Vi flyttade korna, getterna kunde dra sig tillbaka i sin hage.

”Blandade känslor”

Han är lättad över att alla djur klarat sig, likaså parken och trädgårdarna.

Vad tänkte du när du stod och tittade på släckningsarbetet?

– Man får mycket blandade känslor men vi fick tänka på vad vi skulle göra för att rädda anläggningen. Man försöker först lösa problem som uppstår.

”Många har fina minnen”

Dagen efter kom känslorna ikapp områdeschefen.

– Det känns inte kul, värdshuset har gamla anor från 1930-talet även om den nuvarande byggdes för cirka tio år sedan.

– Många Södertäljebor har fina minnen därifrån. I lördags var det bröllopsfest och för ett tag sedan studentavslutningslunch. Oerhört tragiskt för ägarna och personalen. De mår säkert inte alls bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Värdshuset på Torekällberget brann ned

Mer i ämnet