Hör chefsläkaren om läget på Södertälje sjukhus. Foto: Johan Nilsson/TT/SVT

Mer än halvering av covidpatienter på sjukhuset senaste veckan

Uppdaterad
Publicerad

Läget på Södertälje sjukhus gällande coronapandemin fortsätter att bli allt mer stabilt. Antal inlagda patienter med bekräftad smitta minskar fortfarande och nu har sjukhuset gått ner från förstärkningsläge till stabsläge.

Antal patienter med bekräftad covidsmitta har också mer än halverats den senaste veckan, medan antal patienter med misstänkt smitta ligger på ungefär samma nivå. Totalt vårdas just nu 14 patienter på sjukhuset med bekräftad covid.

Gått ner till stabsläge

Samtidigt gick Södertälje sjukhus den tredje februari till stabsläge efter att ha varit i förstärkningsläge i cirka tre månader. Nu fokuserar sjukhuset på avveckling av förstärkningar och succesivt utöka den planerade vården.

– Stabsläge innebär att vi bevakar utvecklingen. Att vi har gått från förstärkningsläge till stabsläge är ett tecken på att behovet av vårdplatser för covid-patienter minskar och att vi kan planera för mer normal verksamhet, säger chefsläkaren Lena Sunnermalm.

Hör mer i videon om läget på Södertälje sjukhus.

ANTAL COVID-PATIENTER PÅ SÖDERTÄLJE SJUKHUS SENASTE VECKAN

8 februari

Misstänkt covid-19: 14

Bekräftad smitta (totalt): 9

Inlagda på  IVA: 3

4 februari

Misstänkt covid-19: 10

Bekräftad smitta (totalt): 18

Inlagda på  IVA: 3

2 februari

Misstänkt covid-19: 14

Bekräftad smitta (totalt): 21

Inlagda på IVA: 4

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.