Foto: SVT

Guldsmedsägarna omhäktas misstänkta för grov förskingring

Uppdaterad
Publicerad

Guldsmedsägarna som varit häktade misstänkta för förskingring av ett stort antal smycken i sin butik i Södertälje omhäktas. Och nu har brottsrubriceringen ändrats till grov förskingring.

– Jag menar att det har framkommit nya uppgifter som ger skäl att göra en annan bedömning, säger kammaråklagaren Marie Skeppstedt Törnström.

Männen omhäktas på sannolika skäl misstänkta för grov förskingring – vilket är den högre misstankegraden. Enligt polisen har det kommit in mellan 100 och 150 anmälningar som främst handlar om att kunder lämnat in eller köpt smycken som de sedan inte fått ut. Männen har sedan tidigare stora skulder hos Kronofogden.

”Fortsätter utredningsarbetet”

Kammaråklagare Marie Skeppstedt Törnström berättar att det tillkommit ytterligare misstankar, vilka männen nu också blivit häktade för.

Guldhärvan i Södertälje

Hur ser bevisläget ut?

– Det vill jag inte uttala mig om, det handlar om flera olika ärenden och vi fortsätter utredningsarbetet. Det är den sammantagna bedömningen som gör att brottsrubriceringen skärps, säger åklagaren.

Beslut om en ny häktning ska fattas senast den 20 februari. Båda männen förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Guldhärvan i Södertälje

Mer i ämnet