Efter avspärrningar i Södertälje – misstänkt farligt föremål var ofarligt

Uppdaterad
Publicerad

Polisen undersökte på onsdagskvällen ett misstänkt farligt föremål i Södertälje. Senare på kvällen konstaterar Nationella bombskyddet att föremålet var ofarligt.

Strax efter 22-tiden fick polisen information om ett föremål som hittats utomhus i Södertälje, och som kunde misstänkas vara farligt.

Polisen var på plats i ett bostadsområde nära Genetaleden och Tvetavägen i Södertälje, där föremålet hittats. Avspärrningar gjordes och boende inom området som spärrats av kunde, enligt bedömningen vid cirka 22.30-tiden, vara kvar i sina bostäder.

Föremålet tas i beslag

När Nationella bombskyddet kommer till platsen konstateras det att föremålet är ofarligt. Enligt polisen har något detonerat innan det misstänkta föremålet hittades. En utredning om försök till allmänfarlig ödeläggelse har startats och polisen tar föremålet i beslag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.