Se när SVT:s reporter testar på footgolf tillsammans med VM-klara Nahir Oyal. Foto: Maja Flygt/SVT

Nahir Oyal från Geneta klar för VM i footgolf – här testar SVT:s reporter sporten

Uppdaterad
Publicerad

Han har redan vunnit SM och deltagit i EM. Men nu siktar före detta fotbollsspelaren Nahir Oyal ännu högre i sin nya sport, footgolf. Nyligen kvalade han in till VM i Japan nästa år.

– Jag kommer satsa på det här och försöka bli bäst i världen, säger han.

29-årige Nahir Oyal har som fotbollsspelare representerat både Assyriska och Syrianska samt har även allsvenska meriter från spel i Djurgården. Förra säsongen var han spelande tränare för division 2-laget Arameisk-Syrianska Botkyrka IF.

Nahir Oyal, 29, från Geneta är klar för VM i footgolf i Japan 2021. Foto: Maja Flygt/SVT
SVT:s reporter testar

”Hoppas coronan har försvunnit”

Men nu har han lagt dobbarna på hyllan. För de är nämligen inte tillåtna på footgolf-banorna där han nu tillbringar mycket tid, och där han siktar på att bli bäst.

Häromveckan vann Nahir årets sista Sverigetävling Skåne open och kvalade därmed, i sista stund, in till VM som planeras att spelas i Japan i oktober 2021.

– Vi får hoppas att coronan har försvunnit tills dess, säger han.

SVT Södertäljes reporter följde med Nahir Oyal ut på en träningsrunda och fick själv testa på ett hål. Se resultatet i videon ovan.

Footgolf

Footgolf är en idrott som går ut på att sparka en fotboll från utslagsplats till hål på så få tillslag som möjligt. Spelet följer i stort golfens regler, men med en större boll och en större hålkopp. Vattenhinder och out of bounds utgör normala hinder. En footgolfbana består helst av 9 eller 18 hål med par 3–5, hållängder mellan 50 och 200 meter och hålkoppar med 53 centimeter i diameter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT:s reporter testar

Mer i ämnet