• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Bil som brann i juli i Södertälje. Foto: SVT

Nästan 300 bilbränder i Södertälje men ingen gripen

Under 2016 brann 200 bilar i bostadsområden runt om i Södertälje och hittills i år har det brunnit 98. Totalt nästan 300 bilar men ingen är gripen.

Förra årets 200 bilbränder i Södertälje är fler än något år tidigare, det skriver tidningen Hem och hyra. Året innan brann 130 bilar.

Hittills i år har det varit 98 bilar bilbränder, det innebär trots den höga siffran en minskning jämfört med samma period förra året.

Polisen har inte lyckats gripa någon gärningsman i något av de nästan 300 fallen.

– Jag har möte med polisen och olika myndighetspersoner varje vecka och mig veterligen har ingen gripits. Det är inte bra men det är brott som är mycket svåra att lösa eftersom det är ögonblicksverk och sker på natten, säger Michael McCarthy, säkerhetssamordnare på Södertälje kommun till Hem och Hyra.

LÄS MER: Misstänkta bilbedrägerier ska granskas

En av polisens förklaringar är att brotten sker på natten, när det finns få vittnen och att de tekniska bevisen brinner upp.

– Det är frustrerande, säger lokale polischefen i Södertälje, Max Åkerwall, till tidningen.

LÄS MER: Kommunen tar nya tag mot bilbränder: ”Vi ser en topp just nu”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer