• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Restaurangägaren Nazrul Khan (till höger) såg hela förloppet. Till vänster ses flyktbilen som krockade bara ett femtiotal meter från juvelbutiken. Foto: SVT

Nazrul blev vittne till rånet: ”Jag skakar”

Nazrul Khan såg hela händelseförloppet i samband med rånet i centrala Södertälje på fredagen. – En av rånarna hade en kniv som var stor som min underarm, säger han till SVT.

Vid lunchtid på fredagen genomfördes ett rån mot en guldsmedsbutik i centrala Södertälje. Nazrul Khan som äger en restaurang i närheten blev vittne till de dramatiska scenerna.

– Det var tre personer som hade maskerade ansikten. En av dem hade en kniv som var lika lång som min underarm, säger han.

Nazrul Khan såg att de fyra rånarna fick med sig en stor svart väska från butiken och körde i mycket hög hastighet från platsen.

Rånarna körde på fotgängare

Några meter ner på gatan körde de på en person vid övergångsstället. Personen fick, enligt Nazrul Khan, föras till sjukhus.

Han är mycket tagen av det inträffade.

– Jag skakar, säger Nazrul Khan.

Det sista han såg av rånarna var att de körde in med bilen i ett buskage och sedan fick fortsätta till fots.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Rånet på Nygatan

Mer i ämnet