Frisörsalongen ligger mittemot juvelbutiken på Nygatan. Foto: SVT

Misstänkt attentat mot frisörsalong

Uppdaterad
Publicerad

En frisörsalong utsattes tidigt på lördagsmorgonen för skadegörelse då ett misstänkt föremål detonerade i salongen. Ingen person ska ha kommit till skada.

Polisen fick larm till Nygatan i centrala Södertälje efter att en kraftig smäll och glaskross hörts av boende i närområdet. Enligt den tekniska undersökningen har ett explosivt föremål kastats in i en frisörsalong och detonerat.

Skadade lokalen bredvid

– Det som har skadats är frisörsalongen och lokalen bredvid, men ingen person har gripits för händelsen. Det finns vittnesmål om att ett fordon har lämnat platsen, men vi vet inte om det har med händelsen att göra, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Rånet på Nygatan

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med explosionen. Polisen har nu gjort en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse. Avspärrningarna på platsen har tagits bort.

Uppgift: Kan kopplas till rån

Enligt uppgifter till Aftonbladet finns kopplingar mellan händelsen och fredagens rån mot en juvelerarbutik. Flera maskerade och beväpnade personer slog på fredagseftermiddagen till mot butiken i centrala Södertälje. Efter rånet flydde gärningsmännen från platsen i en bil och flera personer ska ha försökt stoppa dem. Rånarna kom inte långt, utan krockade en kort sträcka från juvelerarbutiken.

Polisen har gripit tre personer som är misstänkta för rånet. En gärningsman ska emellertid fortfarande vara på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rånet på Nygatan

Mer i ämnet