Foto: SVTVisa alla (4)
Visa alla (4)

Väpnat rån mot juvelbutik – tre personer gripna

Publicerad

Under fredagen skedde ett väpnat rån mot en juvelerarbutik i centrala Södertälje. Gärningsmännen lämnade platsen i en bil som efter bara hundra meter krockade. Enligt uppgifter på plats ska en person vara skadad och förd till sjukhus.

Gärningsmännen var beväpnade och maskerade när de slog till mot butiken på Nygatan i centrala delarna av staden.

Det väpnade rånet skedde mitt på dagen på Nygatan i centrala Södertälje. Foto: SVT

– Gärningspersonerna ska ha varit beväpnade, vi har fått uppgifter om att de har haft pistolliknande och knivliknande föremål, säger Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Uppgifter om skottlossning

Ett flertal vittnen var på plats när rånarna slog till mot butiken. Några ska ha rapporterat att det även har varit skottlossning på platsen, men det kan polisen för tillfället inte bekräfta. Gärningspersonerna lämnade platsen i en bil.

Flera vittnen försökte stoppa bilen och lyckades då den hamnade i en trafikolycka. Gärningsmännen började då springa till fots från platsen.

Det är i nuläget oklart hur mycket som rånarna fick med sig från butiken.

Tre personer gripna

Polisen har inlett en förundersökning om grovt rån.

I en trädgård några hundra meter från brottsplatsen greps senare en person. Strax efter klockan 15 hade sammanlagt tre personer gripits misstänkta för delaktighet i det väpnade rånet. En person ska fortfarande vara på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Rånet på Nygatan

Mer i ämnet