Här kommer kajen breddas nio meter ut i vattnet. Se i videon hur Marenplan kan se ut när hotellet är på plats 2024. Foto: Skiss: Fojab och Visulent

Nio meter vatten försvinner – så kan Marenplan se ut i framtiden

Uppdaterad
Publicerad

I samrådshandlingarna för det nya hotellförslaget vid Maren ingår även ett gestaltningsprogram för ombyggnad av kajen och Marenplan. Och i stället för de åtta meter som talades om i våras ser nu i stället nio meter av Marens vattenspegel ut att försvinna. Se mer om ombyggnaden i videon ovan.

– Vi vill ju att man ska kunna vara här vid Maren och njuta av den så den inte bara blir en passage, säger Stina Norrbom, projektledare på Södertälje kommun som menar att Södertäljeborna kommer att få mycket i utbyte mot de nio metrarna vatten som försvinner.

Större utrymmen för uteserveringar

Förutom att den skadade kajen stärkts upp kommer hela området kring Marenplan få ett rejält ansiktslyft. Bland annat planeras det för vattenspeglar, nya planteringar, sittplatser och utrymmen för uteserveringar.

Spela videon för att se fler skisser och höra mer om hur kajen och Marenplan kommer se ut i framtiden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hotellbygget vid Maren

Mer i ämnet