16 våningar högt och 196 rum. Se hur jättehotellet vid Maren kommer att se ut. Foto: Skiss: Fojab och Visulent

Så här ska jättehotellet vid Maren se ut: ”Ett landmärke som tar för sig”

Uppdaterad
Publicerad

Det har planerats i flera år, och nu har de första skisserna som visar hur det slutgiltiga förslaget ser ut offentliggjorts via kommunens samrådshandlingar. I videon ovan ser du bilderna på hotellet, som reser sig cirka 60 meter ovanför Maren med 16 våningar och 196 rum.

– Det är en viktig markering av stan, säger Stina Norrbom, projektledare på Södertälje kommun.

Planerna ska nu ut på samråd, vilket innebär att Södertäljeborna få chansen att tycka till om planerna. Detta kommer dels kunna göras i de gamla McDonaldslokalerna.

Skyltpromenad runt Maren

– I vanliga fall brukar man ha ett samrådsmöte med många människor, men det kan vi inte ha nu i coronatider. Därför kommer vi ha öppet hus där vi släpper in ett begränsat antal människor vid flera tillfällen. Utöver det kommer vi har en skyltpromenad runt Maren som visar hur hotellet kommer se ut i stadsmiljön från olika vinklar, säger Stina Norrbom.

Spela videon ovan för att se skisser på det slutgiltiga förslaget för hur hotellet kommer se ut när det står klart 2024.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hotellbygget vid Maren

Mer i ämnet