Hör Södertäljeborna reagera på planerna att riva hotell Skogshöjd och bygga bostäder på platsen. Foto: Torekällbergets bildarkiv/SVT

Nu kan anrika hotell Skogshöjd gå i graven – bostäder planeras på platsen

Publicerad

Hotell Skogshöjd i Södertälje har anor från 30-talet. Men nu vill fastighetsägaren riva hotellet för att ge plats för ett nytt kvarter med upp mot 450 bostäder. Det visar en till kommunen nyligen inkommen planbeskedsansökan.

– Jag tror inte att det är ett kontroversiellt beslut att bygga bostäder här. Det är ju fler som ska vara med och besluta i frågan, men min bedömning är att vi kommer säga ja till planansökan, säger Håkan Buller (S), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

”225 hotellrum försvinner”

Beskedet kommer samtidigt som det pågår en het hotelldebatt i Södertälje. SVT har tidigare rapporterat om de tre nya planerade hotellen som kommer ge Södertälje cirka 500 nya rum inom några år, om alla planer verkställs.

– Det här påverkar ju hotellfrågan generellt. Här ser vi att det är 225 hotellrum som försvinner, säger Buller.

Se hur bostadskvarteret är tänkt att ersätta Skogshöjd och hör Södertäljebor reagera på planerna i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.