Inom några år kan tre hotell stå klara i Södertälje vilket ger en fördubbling av antalet rum. Vilka ska bo i alla rum och hur påverkar coronapandemin satsningen? Foto: SVT/Google earth

Hotellboom i Södertälje – tre hotell ger dubblering av antal rum

Uppdaterad
Publicerad

Inom de närmaste åren kan Södertälje komma att få 500 nya hotellrum, vilket är ungefär en dubblering av kapacitet. Frågan är om det finns underlag för detta och vad coronakrisen kan ge för bestående effekter för branschen i framtiden?

– Den största risken jag kan se är hur pandemin kommer påverka utvecklingen, säger Jonas Karlsson, näringslivschef på Södertälje kommun som samtidigt uppger att besöksnäringen i kommunen liksom i hela länet går starkt.

Antalet gästnätter i Södertälje 2019 jämfört med 2012

Så har antalet gästnätter i Södertälje ökat sedan 2012. Foto: SVT

Källa: TEM-undersökningen som utförs av Resurs för Resor och Turism i Norden AB samt viss databearbetning av Södertälje kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.