Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här svarar Region Stockholm på om de tagit tillräcklig höjd för det höga trycket på telefonbokningen. Foto: Privat/TT/Janerik Henrsson

Telefonbokning för vaccinering blev överbelastad

Uppdaterad
Publicerad

I går öppnade Region Stockholm telefonbokning för den som vill boka tid på en vaccinationsmottagning men inte har möjlighet att boka digitalt. Under torsdagsförmiddagen har Södertäljebor hört av sig till SVT:s redaktion och berättat att det är svårt att hitta information, man når inte fram och att köerna är långa.

– Vi tycker att vi har varit tydliga med att man ska ringa 1177, med knappval sex, säger Erik Magni, pressansvarig på Region Stockholm.

Vid ett tillfälle under torsdagsförmiddagen låg telefonbokningen nere, vilket gjorde att samtalet slogs av då man valde knappval sex.

– Det är en störning som förmodligen varit kopplad till att många velat boka på samma gång, säger Erik Magni.

Spela videon för att höra Region Stockholm svara på hur de tycker att man nått ut med informationen.

I en första fas är telefonbokningstjänsten tillgänglig på svenska och engelska och antalet språk kommer att utökas över tid. Tjänsten är öppen måndag till söndag mellan klockan 08.00 och 19.00 och nås via 1177, knappval sex.

1177 kan du läsa mer om hur bokningen går till.

Källa: Region Stockholm och 1177

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet