Hör Johan Cyréus om hur Simsällskapet tacklar de lokala råden: ”Har tittat över vad vi har för möjligheter”. Foto: SVT/Jimmy Kirvesmäki

Nya restriktionerna tvingar simklubben att ställa om på nytt

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckans besked från Folkhälsomyndigheten om hårdare coronarestriktioner i Södertälje innebär ytterligare omställningar för idrottsklubbarna. För Södertälje Simsällskap innebär det att de äldre simmarna stoppas från att träna – just när klubben börjat komma upp i normala deltagarnivåer.

– Nu under hösten har vi kommit upp till 95 procent av det normala, säger Johan Cyréus, ordförande Södertälje Simsällskap.

Södertälje Simsällskap vidtar en rad åtgärder efter förra veckans besked från Folkhälsomyndigheten om införandet av lokala råd i Stockholms län.

Coronaviruset i Södertälje

Pausar verksamhet

Beskedet innebär bland annat att de pausar vuxenverksamheten helt och att de yngre måste anpassa sig till en rad restriktioner i simhallen när de ska träna.

Spela videon för att höra Simsällskapet berätta om hur klubben klarat sig under coronapandemin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet