Så här såg det ut när Rönninge Show Chorus knep VM-guldet i New Orleans på lördagskvällen. Foto: Read Photography

Här tar Rönninge Show Chorus sitt tredje VM-guld

Uppdaterad
Publicerad

Sent på lördagskvällen avgjordes VM i barbershop i New Orleans i USA. Och trots tuff konkurrens från 34 körer från hela världen höll Rönninge Show Chorus för favorittrycket och vann sitt tredje VM-guld.

Finalnumret ”Made in Sweden for the world” gav amerikanarna en inblick i svensk musik i form av bland annat Abba och Max Martin. Ett grepp som visade sig vara ett segerrecept. Rönningekören tog publiken med storm och kammade hem sitt tredje VM-guld.

Vann även ”Most Entertaining Award”

– De är verkligen värda varje uns av det här guldet. Men det viktigaste är ändå inte ett tävlingsresultat, utan deras sätt att behandla musiken och förmedla så mycket kärlek, säger Dr. David Wright, som arrangerat musiken i finalpaketet och coachat kören, i ett pressmeddelande.

Utöver guldet tog Rönninge Show Chorus även hem priset för ”Most Entertaining Award” som röstas fram av publiken.

Kören har även knipit VM-guldet 2013 och 2016

RÖNNINGE SHOW CHORUS

Rönninge Show Chorus är en kvinnlig kör som tävlar i barbershop och leds av Anna Alvring och Britt-Heléne Bonnedahl. Kören bildades i Rönninge, Sverige 1983 och har mer än 150 aktiva medlemmar i åldrarna 22-82 år. Kören sjunger främst fyrstämmig körmusik i barbershopstil och har även en bredare körrepertoar vid konserter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.