• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Ofredade flickor sexuellt via instagram – döms till dagsböter

Publicerad

En 27-årig Södertäljebo döms nu till 50 dagsböter för att ha ofredat flera flickor sexuellt via instagram.

Brottet uppdagades då flickorna berättade för skolkuratorn på en skola i Södertälje om händelserna. Flickorna blev kontaktade av mannen när de sände live på instagram, mannen visade då sitt könsorgan. Mannen fortsatte kontakta flickorna i olika omfattning och ska då även ha försökt få ett av barnen att sälja sex till honom.

Flickorna ska ha blivit rädda efter händelserna, särskilt efter att de fått veta att mannen bor i samma område.

Mannen har varken förnekat eller erkänt majoriteten av gärningarna, men bestridit att han skulle försökt få ett av barnen att sälja sex till honom.

Enligt en så kallad paragraf 7 utredning kan mannen lida av en allvarlig psykisk störning, och kan även ha gjort det vid tillfället då han kontaktat barnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.