Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får vi se Emilia Nielsen, på Juventas ungdomsjour, visa hur en stödchatt kan gå till. Foto: Johan Bünz

Ökat säkerhetstänk för hbtq-träffar – hemlig lokal

Uppdaterad
Publicerad

Juventas ungdomsjour har startat upp HBTQ-verksamhet igen i Södertälje, efter att den varit på paus i flera år. En anonym chatt är igång och mötesplatsen för träffarna hålls numera hemlig.

Det var bland annat efter en händelse 2019, då hbtq-ungdomar attackerades efter en träff med Juventas, som ungdomsjourens verksamhet tog en paus. Men nu är den alltså tillbaka.

– Den här målgruppen är väldigt utsatt, framförallt i Södertälje, säger Emilia Nielsen, samordnare på Juventas ungdomsjour.

Nu är säkerhetstänket högt prioriterat för att undvika att en liknande händelse, som den 2019, inträffar igen.

Starta videon för att få en inblick i Juventas verksamhet

Om juventas verksamhet

Juventas Ungdomsjour riktar sig till alla ungdomar mellan 13-21 oavsett könsidentitet. Verksamheten ingår i föreningen Södertäljejourerna, och arbetar tillsammans för ett jämställt och jämlikt samhälle fritt från våld.

Det finns en anonym chatt som är öppen varje måndag mellan 19-21, dit kan ungdomar med olika funderingar, problem och frågor vända sig.

Genom chatten eller annan kontakt med Juventas går det att boka fysiska eller digitala samtal med en kurator i Juventas lokaler som ligger i centrala Södertälje.

Det sker även fysiska träffar, ”syskonskapet”, några gånger i månaden där syftet är att ungdomar ska kunna träffas och dela en gemenskap. Platsen för träffarna hålls hemlig för utomstående.

Juventas gör även föreläsningar och workshops på bland annat skolor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.