”Det är en pjäs som drabbar en”. Se smakprov från ”Vägen” och hör skådespelarna berätta om hur det ska bli att äntligen möta publiken igen. Foto: Fredrik Gustavell/SVT

Oktoberteatern återöppnar efter pandemin: ”Teatern lever igen”

Publicerad

Efter dryga halvåret utan publik slår Oktoberteatern åter upp portarna på fredagskvällen. Då har pjäsen ”Vägen” premiär – med publikrestriktioner.

– Men det är tillräckligt för att vi ska känna att teatern lever igen, säger regissören Jonas Holmberg.

Oktoberteatern tar i normala fall 150 besökare, men i och med nuvarande coronarestriktioner säljer man endast 50 biljetter till fredagens premiär av den nya pjäsen ”Vägen”.

– Det kommer ju nya direktiv första 1 oktober, men jag skulle tro att vi stannar kvar vid 50 resten av säsongen eftersom salongen ändå är så liten, säger teaterchef Mia Ringblom Hjertner.

Coronaviruset i Södertälje

Video: Så ska salongen coronasäkras

Förutom publikkapaciteten har teatern många andra åtgärder för att smittsäkra föreställningarna. Här visar teaterchef Mia Ringblom Hjertner vad som gäller för publiken i höst.

Mer om pjäsen ”Vägen”

Sverigepremiär: Fredag 25 september kl 19.00 på Oktoberteatern i Södertälje.

Författare: Anis Hamdoun, syrisk dramatiker som lever i exil i Tyskland.

Regi: Jonas Holmberg

Medverkande: Simon Mezher, Mariam Namow, och Dennis Önder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet