Sara Sundin, enhetschef natur- och viltärenden länsstyrelsen, menar att det i dagsläget inte finns anledning att inleda skyddsjakt på vargen. Foto: Karin Fallenius/SVT

Oro för varg i Mölnbo – länsstyrelsen höll möte i Folkets hus

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tiden har flera Mölnbo-bor skrivit på sociala medier att de sett varg i området. Under tisdagskvällen höll därför länsstyrelsen ett vargmöte i Folkets hus för att informera om läget.
– Vi har full förståelse för att folk tycker det är obehagligt, säger Sara Sundin, enhetschef för natur- och viltärenden på länsstyrelsen.

 En del uttrycker sin oro över att gå ut med sina barn, andra att katter i området har försvunnit spårlöst. På grund av oron besökte myndighetens rovdjursexperter Folkets hus i Mölnbo under tisdagskvällen för att svara på frågor om vargen i Sjundareviret.

– Jag vill veta om den håller på att ta sig in ännu närmare samhället, för den är redan väldigt nära, säger Mölnbo-bon Lovisa Segersvärd.

*Se mer om mötet i video ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vargarna i Stockholms län

Mer i ämnet