Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Leyla Varli känner oro inför vad som ska hända med Arbetsförmedlingen i Södertälje Foto: SVT

Oro på Arbetsförmedlingen i Södertälje efter varsel

Publicerad

Var tredje anställd på Arbetsförmedlingen kommer att varslas om uppsägning. Även om det är oklart hur det kommer slå mot Södertälje finns idag oro bland de arbetssökande.

Under onsdagen kom beskedet som det sedan en tid spekulerats kring, Arbetsförmedlingen varslar om uppsägning av tusentals. I Södertälje har men en av landets högsta andel arbetslösa. Hur varslet kommer påverka kommuninvånarna kan myndigheten inte säga men bland de arbetssökande fanns under förmiddagen en oro.

Arbetsförmedlingen i Södertälje som idag har 130 anställda informerade sin personal om varslet imorse.

”Måste omprioritera”

– Det är klart att många medarbetare blir oroliga men vi vet inte än hur det kommer slå mot oss lokalt, säger Stina Sandbladh, platschef.

Stina Sandbladh, platschef på Arbetsförmedlingen i Södertälje, informerade sin personal om varsel på onsdagsmorgonen. Foto: SVT

Det är redan väldigt hård belastning på kontoret i Södertälje, vad skulle en nedskärning kunna innebära?

– Det är svårt att säga, jag vet att våra medarbetare har mycket att göra redan idag så det är klart att det måste hänga ihop med en omprioritering av vad vi ska fokusera på. Vi kommer att även fortsatt satsa på våra digitala tjänster.

Hör en av de som kan påverkas av varslet i videon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer