• Viktigt meddelande:

    Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. Läs mer här

Foto: Arkivbild

Polis beslagtog 100 liter alkohol på bröllop – brudpar brottsmisstänkta

Uppdaterad
Publicerad

Polisen beslagtog drygt 100 liter whisky, raki och vodka från en bröllopsfest i Hovsjö i lördags. Nu misstänks paret för brott mot alkohollagen.

Det var vid en gemensam tillsyn av polisen, miljökontoret på Södertälje kommun och räddningstjänsten som polisen noterade att alkoholen på bröllopsfesten inte var från Sverige. Något som är emot alkohollagen då festen äger rum på en vinstdrivande festvåning, uppger polisen.

– Festvåningsägarna i Södertälje vet precis vad som gäller, de har fått mängder av information och vi har haft kontakt vid upprepade tillfällen. Någon gång måste vi markera att det inte är okej, säger Jonas Packalén, en av polisens tillsynsansvariga.

Han berättar att brudparet hade ett tillfälligt serveringstillstånd men att det ändå inte är okej att köpa alkohol från utlandet.

– När festerna hålls på en festvåning så ska alkoholen köpas på Systembolaget eller annan leverantör, det står i tillståndet, säger han.

”Irritation och frustration”

Polisen valde att beslagta alkoholen innan gästerna anlänt men det hann röra upp känslor hos många.

– Det vart ju en del irritation, frustration och ifrågasättande. Jag pratade personligen med brudgummens bror som var besviken men jag förklarade vad lagen säger och jag tror ändå det fanns en viss förståelse.

Det är första gången som polisen väljer att beslagta alkohol under en pågående bröllopsfest i Södertälje. Men det kan bli ett vanligare inslag då det är en satsning som görs för att få festvåningsägarna i Södertälje att göra rätt.

– I första hand så är det ju ägarna vi vill som ska följa lagen, alltså söka permanent serveringstillstånd, säger Jonas Packalén.

Idag finns elva festvåningar i kommunen och endast en av dessa har stadigvarande tillstånd.

Brudpar brottsmisstänkt

Polisen berättar att brudparet nu är misstänkta för brott mot alkohollagen samt att även festvåningsägaren kan dömas för brott.

– Det är sjukt tråkigt för brudparet, som den bästa dagen i deras liv, nu blir brottsmisstänkta. Men någonstans måste vi börja för att få det att bli rätt.

Tipsa reportern: linda.asmar@svt.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Festvåningar i Södertälje

Mer i ämnet