• Viktigt meddelande:

    Det är kraftig rökutveckling efter en brand i centrala Järvsö i Ljusdals kommun. Alla i området uppmanas gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Utredningen om hembränd sprit på bröllopsfest läggs ner

Publicerad

Vid en razzia mot en festlokal under en bröllopsfest förra året påträffade Södertäljepolisen alkohol som inte var från Sverige samt hembränd sprit. Nu har åklagaren dock beslutat att lägga ner fallet, rapporterar LT.se.

Det var i slutet av maj förra året som en gemensam tillsyn av polisen, miljökontoret på Södertälje kommun och räddningstjänsten gjordes på en bröllopsfest. Polisen noterade då att alkoholen på bröllopsfesten inte var från Sverige, något som är emot alkohollagen då festen äger rum på en vinstdrivande festvåning, uppger polisen.

Senare visade det sig även att en tredjedel av den beslagtagna spriten dessutom var fulsprit som man misstänkte kunde härledas till en spritliga i Örebro.

Paret kan fortfarande dömas

Nu har dock åklagaren bestämt sig för att lägga ner utredningen angående den hembrända spriten, rapporterar Länstidningen.

– Det har inte kunnat bevisas att varken bröllopsparet eller den verksamhetsansvarige vetat om att det var illegal sprit i flaskorna, säger åklagaren Kajsa Lindberg till LT.se.

Bröllopsparet kan dock fortsatt dömas för brott mot serveringstillståndet på grund av den utländska spriten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Festvåningar i Södertälje

Mer i ämnet