I trafikförordningen står det att man ska anpassa avstånd till fordonet framför Foto: TT

Polis stoppade förare som inte höll avstånd

Uppdaterad
Publicerad

En personbilsförare stoppades idag vid Ängsgatan. Föraren låg för nära bilen framför vilket är emot trafikförordningen och kan ge 2000 kronor i böter.

Polisen stoppade vid 11-tiden idag en förare för att den körde för nära fordonet framför. Stoppet gjordes på Ottesångsvägen som ligger i närheten av Ängsgatan. Föraren fick inga böter men polisen rapporterade föraren.

– Man ska hålla avståndet, det står i trafikförordningen vilka skyldigheter man har i trafiken, säger polisens stationsbefäl Magnus Granath.

2000 kronor i böter

Om man ligger för nära fordonet framför och inte anpassar avståndet så kan man få böter på upp till 2000 kronor. Rubriceringen för brottet är antingen ”Inte anpassat avstånd” eller ”Aggressiv körning”.

– Man kanske inte orsakar en olycka men man stressar föraren framför och man har inte lika bra koll på det som sker runt om, säger Magnus Granath.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.