Polisen: ”Balkongmannen kan vara utomlands”

Uppdaterad
Publicerad

Mannen dömdes för mordförsök i det så kallade ”balkongfallet”. Nu bekräftar polisen att det finns indikationer på att han lämnat landet.

I början av november dömdes en man från Södertälje i Högsta domstolen till 14 års fängelse efter att ha kastat ut sin fru från balkongen. Mannen, som bara dagarna innan domen föll hade begärts häktad, har varit på fri fot sedan dess.

Efterlyst av Interpol

Mannen har sedan domen i Högsta domstolen varit efterlyst utomlands av Interpol. Polisen har däremot inte kunnat säga om man misstänker att mannen har lämnat landet – tills nu. Enligt Södertäljepolisen finns det ”indikationer” på att mannen ska ha flytt till ett annat land. Exakt vilket land det rör sig om vill dock polisen inte gå ut med.

Balkongfallet i Hovsjö

TV: Från SVT-programmet Veckans brott med Leif GW: Detta har hänt i ”Balkongfallet”

Söker inte längre aktivt

Dagarna efter domen föll så uppgav polisen att de sökte efter mannen på flera adresser i Södertäljeområdet. Något som de sedan en tid tillbaka slutat med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Balkongfallet i Hovsjö

Mer i ämnet