Guldsmedsbutik i Södertälje stängd av polisen. Foto: SVT/TT

Guldsmedsägarna häktas – en misstänkt för vapenbrott

Uppdaterad
Publicerad

De två personerna som tidigare i veckan anhölls för att ha förskingrat bland annat smycken från en guldsmedsbutik i Södertälje häktas. En av männen häktas även för vapenbrott.

Det var på tisdagen som polisen gjorde en husrannsakan mot guldbutiken i Lunagallerian. Enligt polisen har flera kunder blivit av med egendom av ett stort värde. Efter att händelsen blivit uppmärksammad har fler anmälningar kommit in.

– Anmälningarna har ökat markant. Det har rasat in och är uppe i ett 60- tal nu, säger Mikael Alfredsson, polis i Södertälje.

Guldhärvan i Södertälje

Bedömer ni anmälningar som seriösa?

– Ja det skulle jag säga att de är.

Risk för att undanröja bevis

Tingsrätten motiverar häktningen med att det finns risk för att männen undanröjer bevis eller att de fortsätter bedriva sin kriminella verksamhet.

Båda männen misstänks för förskingring av normalgraden, första fallet ska ha inträffat i slutet av 2017 och sedan fortsatt fram till slutet av november 2019. En av dem misstänks även för ett vapenbrott av normalgraden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Guldhärvan i Södertälje

Mer i ämnet